Visit Nynäshamn
 • Följ oss på Facebook


  Båt
  Följ sidan "I Love Nynäshamn" på Facebook för tips, inspiration och information om vad Nynäshamn har att erbjuda!
  Sidan drivs av riktiga Nynäshamns-proffs på Nynäshamns Turistbyrå. Vi har koll på allt och lite till av vad Nynäshamn har att erbjuda. Allt från mysiga hotell och evenemang till vandringsstigar och aktiviteter.Följ sidan "I Love Nynäshamn" och dela den gärna med dina vänner och bekanta som gillar Nynäshamn eller någon som du tycker borde upptäcka vår spännande kommun!www.facebook.com/ILoveNynashamnFacebook @ilovenynashamnHar du frågor eller funderingar så kontakta oss gärna!
  08-520 737 00
  info@nynashamn.se
  Messenger @IloveNynashamn


 • Bad, bastu och relax


  Vedeldad-, eluppvärmd- eller ångbastu, jacuzzi, varma sittpooler, isdusch, bassäng för olika åldrar, relaxstolar - ja allt finns i Nynäshamn!
  Tänk dig ett varmt bad med bubblor som omringar dig... Du känner dig varm, bekväm och avkopplad. Kanske har du precis avslutat en härlig joggingtur, promenad eller skidtur. Oavsett om du har tränat innan eller inte så är vintern den perfekta årstiden att unna sig en avkopplande stund.Nynäs HavsbadEn äkta skärgårdsupplevelse bara 35 minuter från Stockholm. Här fångar du årstidernas växlingar som ingen annanstans. Havet, himlen, klipporna och ljuset förvandlar varje år Nynäs Havsbad till fyra särpräglade upplevelser, var och en med sin egen tjusning.Här kommer två exempel på paket som Nynäs Havsbad erbjuder:Weekendpaket fredag 12 januari - 15 juni
  Följande ingår i paketet: övernattning i dubbelrum, scones, kaffe och te vid ankomst serveras klockan 14.00-17.00, fyrarättersmiddag exklusive dryck, frukostbuffé klockan 08.00-10.00, fri entré till bad och bastu-upplevelser. Badrock och tofflor får du ta med dig hem som gåva.
  Incheckning sker efter klockan 15.00 och utcheckning klockan 11.00. Från klockan 14.00 har du tillgång till att börja relaxa och njuta av badet.
  Pris: från 2 150 kronor per person, online pris från 2 050 kronor per personSpadag med lyxig hotellfrukost och bad
  Njut av en härlig morgon med hotellfrukost och fyll på med energi från sköna varma bad i sittpoolerna ute och inne. Värm dig i ved-, ång-, eller lågtemperatur bastun och ge själen ro innan du tar ett dopp i havet. Hos Nynäs Havsbad badar man i havet året runt, när isen lagt sig hålls en vak öppen.
  I detta paket ingår badentré, lån av badrock och tofflor samt en härlig hotellfrukost som serveras fredag 08.30-09.30 och lördag 09.30-10.30.Kan bokas fredag klockan 08.30-15.00 samt lördag klockan 09.30-15.00.Pris: 795 kronor per personI bad- och spaavdelningen tillåts barn under 15 år måndag till fredag klockan
  13.00-16.00, övriga tider gäller 15 års gräns. (gäller boende på hotellet)
  Adress: Strandgårdsvägen
  E-post: nynashavsbad.se@sodexo.com
  Telefon: 08-520 604 00
  http://www.sodexomeetings.se/nynashavsbad/privat/hostweekend/http://www.sodexomeetings.se/nynashavsbad/spa/dagspapaket-host/Körunda Hotell och Konferens
  Bara en våning ner från lobbyn, mindre än två minuter från rummen ligger relaxavdelningen. Här kopplar du av och njuter. Ta gärna med något gott från baren och ”bara var” en stund.
  • Jacuzzi / bubbelpool
  • Ångbastu
  • Varmbastu
  • Lounge
  • Träningsredskap (mindre gym)
  I mån av plats kan externa gäster betala 295 kronor per person för att få tillgång till relaxavdelningen som är öppen till 21.00. Ring 08-520 390 30 för mer information.Förutom relaxavdelning har Körunda en bastuflotte som ligger ankrad i sjön Muskan, en kort promenad från hotellet. I bastun kan man sitta cirka 12 personer åt gången och det finns även ett förrum för ombyte och sittplats för ytterligare 12 personer. Genom härliga fönster ser man ut över sjön.Från bastuflotten kan man bada och under vinterhalvåret finns möjlighet att ordna med isvak. Intill bastuflotten kan bord dukas upp för en helkväll med bastu och till exempel kräftor eller grill för att sedan fortsätta på hotellet när solen går ner.Bastuflotten är endast för hotellgäster.Adress: Körunda 31, 148 91 Ösmo
  E-post: info@korunda.se
  Telefon: 08-520 390 30
  https://korunda.se/relax/https://korunda.se/bastuflotte/SkärgårdshotelletPå Skärgårdshotellet kan såväl boende som externa gäster boka relaxavdelningen. Njut av det varma vattnet i bubbelpoolen, koppla av i bastun och sköna relaxmöbler. Du kan även beställa in väl kylda drycker.Vill du abonnera relaxavdelningen så att du har den för dig själv tillkommer en kostnad för hotellgäster på 95 svenska kronor per person. Är du inte hotellgäst men vill boka relaxen tillkommer en kostnad på 195 svenska kronor per person. Du har då avdelningen för dig själv i 90 minuter.Relaxavdelningen är öppen måndag till söndag klockan 10.30 - 22.30.Adress: Kaptensgatan 2, 149 31 Nynäshamn
  E-post: info@skargardshotellet.se
  Telefon: 08-520 111 20
  http://www.skargardshotellet.se/Nynäsgården Hotell och Konferens
  Som gäst på Nynäsgården nyttjar du relax och bastu utan extra kostnad. För öppettider kontakta receptionen. För grupper finns det möjlighet att boka hela relaxavdelningen.Passa på att ta med något gott ner till bastun, till exempel små tilltugg tillsammans med en kall lager från Hesselby bryggeri. Det går också att beställa ett färdigt paket med kalla drycker och bastubricka.Relaxavdelningen kostar 150 kronor per person och timme för externa gäster.Adress: Telegrafgatan 41, 149 41 Nynäshamn
  E-post: konferens@nynasgarden.se
  Telefon: 08-520 205 90
  https://www.xn--nynsgrden-x2an.se/relaxavdelningÖsmo simhallSimhallen ligger i Ösmo centrum, 1 mil norr om Nynäshamn med busshållplatser precis utanför entrén och pendeltåg på gångavstånd.

  Här finns tre olika bassänger som passar alla åldrar. En 25 meters bassäng med fem banor. Temperaturen i bassängen är 28 grader. En mellanbassäng och en småbarnsbassäng som har 31 grader. Hela anläggningen är anpassad för funktionsvarierade med bland annat bassänglift och hiss till gymmet. 
  Adress: Ösmo centrum, 148 30 Ösmo
  E-post: mikael.tegelstam@nynashamn.se
  Telefon: 08-520 735 60 eller 08-520 736 50
  http://www.nynashamn.se/Uppleva-se-och-gora/Osmo-simhall.html

 • Träna i Nynäshamn


  Januari och februari är ofta månaderna som flest börjar gå på gym eller träna. Vet du inte vad som passar dig? Vi har gjort en lista.
  Gym ute
  • Utegym på Estö IP
   Utegymmet på Estö i Nynäshamn är 418 m² stort och byggt i giftfritt lärkträ. Marken har ett sviktande mjukt underlag som släpper igenom vatten så att ytan håller sig torr. Gymet är utrustat med redskap med/för situps, knäböj, häckar, trappsteg, balansbom, ryggdrag, armgång, marklyft, dips, stocklyft, upphopp stubbar, armhävningsstång, bänkpress, rygglyft och stretch.
   » Instruktioner till redskapenPDF (pdf-fil)
  • Utegym längsmed Strandvägen
   Det här utegymet har havsutsikt och löper längs med hela Strandvägen i Nynäshamn. Några av stationerna är placerade i skogen bredvid vägen och några är placerade nere vid stranden.
   » Instruktioner till redskapenPDF (pdf-fil)
  • Utegym i Ösmo
   Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Maria Barkmans väg i Ösmo finns två träningsstationer för bland annat situps, rodd och cykling.
  • Utegym i Sorunda
   Vid gång- och cykelvägen som löper längs med Sorundavägen i Sorunda finns två träningsstationer för bland annat situps och ryggövningar.
  Löpningstips från NLDK - Nynäshamn Långdistansklubb
  • Lövhagen – båda slingorna börjar bakom serveringen
   Gula slingan, 5 kilometer, röda slingan 2,5 kilometer. Båda är ganska kuperade trailslingor med några riktiga branta stigningar men slingorna är ändå lättsprungna.
   Förutom slingorna går det utmärkt att springa på grusvägarna ute på Lövhagen.
  • Strandvägen/Ringvägen runt
   Asfalt, 5 kilometer. Starta vid NSS eller Lövhagen och spring ett varv runt vackra "Ringvägen". Har några backar, så bitvis är rundan tuff.
  • Fjättern – mitt emot Kvarnängen
   Några olika längder på slingorna, från 2,5 kilometer upp till drygt 10 kilometer. På sina ställen ganska teknisk men för det mesta lättsprunget.
  • Kvarnängen – startar vid parkeringen
   En slinga som är 2,1 kilometer, relativt lättsprungen men har några stigningar.
  • Ösmo – mitt emot simhallen vid macken
   Slingan är 2,3 kilometer, lättsprungen och det finns även ett utegym som man springer förbi.
  • Sörmlandsleden
   Börja antingen i Nynäshamn vid Kvarnängen och spring norr ut eller börja vid någon av pendeltågsstationerna norröver och spring ner till Nynäshamn. Leden är på sina ställen ganska utmanande och teknisk.
  https://nldk.se/Träning på Körunda
  • Löpning och gång
   Runt sjön Muskan går ett 9 kilometer långt spår med varierande terräng. Du börjar på grusväg och svänger efter någon kilometer in i skogen och löper på stigar och över mindre broar. En underbar naturupplevelse med vyn över sjön som resekamrat och inspiration. Skyltar sitter uppsatta längs hela rundan med ett par träningstips efter varje kilometer.
  • Cykla
   Sörmlandsleden är 100 fint slingrande vandringsmil i sörmländsk kulturbygd och ringlar sig bland annat förbi Körunda. För en längre etapp så finns den vackra slingan “Nynäs Runt” som är cirka 27 kilometer. Runt sjön Muskan så finns ett motionsspår på 9 kilometer med varierad terräng.

   Har du ingen egen cykel så kan du låna en av Körundas alldeles nyinköpta mountainbikes. Här finns fyra stycken av märket “Rockhopper Sport 29”. Grymt snygga MTB för dig som vill kunna köra både på stigar och på asfalt och passar både nybörjare och mer vana cyklister.
  • Utegym
   Kombinationen av klassisk träning och modern funktionell träning hittar du vid Körundas utegym. Kombinera med en löprunda runt sjön innan du avslutar med kroppsträning vid utegymmet och så klart kopplar du av i relaxen innan det är dags för en god middag.
  • Weekendpaket
   Körunda Hotell och Konferens erbjuder en hel rad träningsrelaterade paket. Vad sägs om Bootcamp på Körunda, vandringspaket och cykelpaket? Därutöver anordnas träning med Paolo Roberto, Topphälsa med mera.

   Adress: Körunda 31, 148 91 Ösmo
   Telefonnummer: 08-520 390 30
   » Läs mer
  Gym inne Härutöver har flera hotell gym.YogaI Nynäshamn finns det aktörer som erbjuder terapeutisk Kundaliniyoga, Dynamisk yoga, en lugnare form av Hatha Yoga, Dynamisk Vinyasa Flow Yoga,
  • Thai Yoga Massage Center
   Den yoga som utövas och erbjuds på Thai Yoga Massage Center är Kundaliniyoga (Terapeutisk), Dynamisk yoga samt en lugnare form av Hatha Yoga.
   Adress:
   Skärgårdshotellet, Kaptensgatan 2, 149 31 Nynäshamn
   Telefonnummer: 073-634 10 87
   http://thaiyogamassage.se/
  • Emma Solander Yoga
   Erbjuder Dynamisk Vinyasa Flow Yoga till gammal som ung, man som kvinna samt barn och ungdomar.
   Adress Yogastudion på Nynäsgården Hotell:
   Telegrafgatan 41, 149 41 Nynäshamn
   Adress Yogastudion vid Ösmo simhall, "Moa salen", ingång biblioteket:
   Ösmo Centrum, 148 30 Ösmo
   Telefonnummer: 072-730 24 44
   www.emmasolanderyoga.org/
  • Trikona Yoga
   Trikona yoga är en liten yogastudio på ön Trehörningen (trikona betyder just “trehörning eller “triangel” på sanskrit) i Nynäshamn.
   Adress: Grevgatan 20E, 149 34 Nynäshamn
   Telefonnummer: 08-344 666
   http://trikonayoga.se/
  • Yoga och Nia med Friska Muskler
   Erbjuder medicinsk yoga, Yinyoga och NIA.
   Adress:
   Vikingavägen 15, 149 30 Nynäshamn
   Telefonnummer: 070-479 17 42
   www.friskamusklermassage.se/
  Övrig träning
  • Loreto Dance och Fitness
   Jumping passa och zumba.
   Telefonnummer: 076-209 18 38
   Facebook
  • Vattengympa
   Ösmo simhall erbjuder vattengympa cirka tre dagar i veckan. Drop-in är möjligt.
   » Läs mer
  Åka skridskor
  I Nynäshamn kan man åka skridskor även om isen inte ligger. Allmänhetens åkning är öppen för alla, stora som små, i Folkets hall vid Kvarnängen under stora delar av vinterhalvåret. Om man vill spela ishockey med klubba och puck så är det tillåtet under speciella dagar.
  » Läs merBowla
  Ta med familjen eller vännerna och utmana varandra i en bowlningsmatch! Hos Nynäs Bowling finns åtta bowlingbanor, restaurang, bar och café. Bowlingskor och klot ingår alltid, och för de som vill skruva ned svårighetsgraden finns även rännstaket. På fredag-och lördagskvällar bjuder Nynäs Bowling in till discobowling!
  » Läs merTennisNynäshamns Tennisklubb har lokal på Kvarnängens Idrottsplats samt utomhusbanor vid Vikingavägen/Kvartersgatan i Nynäshamn.Adress lokal: Kvarnvägen 10, 149 45 Nynäshamn
  Telefonnummer: 073-759 32 01
  » Läs mer
  Simma
  I Ösmo simhall kan alla som vill bada! Anläggningen är nämligen anpassad för funktionsvarierade med bassänglift och hiss till gymmet. Simhallen består av tre olika bassänger - en 25 meters bassäng med fem banor, en mellanbassäng och en småbarnsbassäng. I den stora bassängen är temperaturen 28 grader och i de två mindre kan man simma i varmare vatten - 31 grader.» Läs merVandra och Cykla
  Genom Nynäshamns kommun går vandringsleden Sörmlandsleden och cykelleden Nynäsleden. Här kommer en lista med tips:
  • Sörmlandsleden
   (Läs även under rubriken 'Träning på Körunda' här ovan.)
   www.sormlandsleden.se/
  • Strandvägen
   En 3 kilometer lång väg som går längsmed havet. Missa inte!
  • Lövhagen
   Lövhagen är ett fritidsområde strax söder om i Nynäshamns tätort. Området erbjuder rikligt med vandringsvägar och natursköna rastplatser att packa upp picknickkorgen vid.
   » Ladda ned kartaPDF
  • Käringboda
   Ett av Nynäshamns naturreservat som sköts om av Skärgårdsstiftelsen. Markerade stigar och vandringsleder av varierad svårighetsgrad gör hela naturreservatet lätt åtkomligt.
   Exempel på slingor är den rödmarkerade huvudslingan som sammanbinder de övriga. Den går i huvudsak längs vägarna och är 8 kilometer lång. Gul markering från parkeringen vid Grava är närmare 5 kilometer lång och löper utmed Gravamarens vatten, förbi ett vackert flyttblock och ansluter till parkeringen vid Rumpsaxvikar.
   » Läs mer
  • Häringe-Hammersta
   Stort kustnära naturreservat med en mångfald av naturtyper. Här finns goda möjligheter till vandringar och naturupplevelser.
   Exempel på slingor är Byholmsslingan, en 3 kilometer lång natur- och kulturstig.
   » Läs mer
  » Läs om fler motionsslingor
  RidaI Nynäshamn finns det flera aktörer som erbjuder ridning.
  Här kommer tre av dem:
  • Herrhamra
   Herrhamra Gård erbjuder turridning för både vana och ovana ryttare.
   Alla turridningar är individuella, vilket innebär att det bara är den/de som bokar som rider på turen tillsammans med någon från gården.
   Prisexempel: Turridning 1,5 timme 600 kronor per person
   » Läs mer
  • Rummeltorp
   På Rummeltorp anordnas ponny- och knatteridning. Men även större barn/ungdomar och vuxna är välkomna. Ridpassen är 30 minuter och sker i naturen, som en skogspromenad.
   Prisexempel: En tur kostar 150 kronor och man kan boka dubbelpass om man vill, alltså 60 minuter, som då kostar 300 kronor.
   » Läs mer
  • Stall Idun
   På Stall Idun bor ett litet antal maffiga hästar av sorten Clydesdale. En typisk tur börjar och avslutas i stallet där man hjälps åt med hästarna. Därefter går turen ut i naturen i en timme. Ridturen avslutas med en fikastund.
   Prisexempel: En timmes turridning kostar 750 kronor per person.
   » Läs mer


 • Soligast!


  Torö Stenstrand och havet i solljus
  Upplevelserna i havsbandet är ganska väsensskilda om man jämför en vinterstorm med en högtrycksdag i juli. Vi har pratat med meteorologen Lage Larsson!
  Nynäshamnare skryter gärna om skärgårdsvädret. Här är det bara högtryck och klarblåa dagar. Ljumma sommarkvällar och spegelblanka morgnar i havsbandet. Och, faktiskt, om någon hänvisar till statistik hos SMHI för hela året så hittar man skärgården utanför Nynäshamn i ungefär samma liga som soliga Gotland och Ölands norra udde, med upp till
  1 900 soltimmar per år – i absoluta elitserien alltså när det gäller svenskt väder. Men väder är ingen exakt vetenskap, och beroende på hur man tolkar statistiken kan man få olika svar. Därför kontaktade vi en av Sveriges verkliga experter på området, meteorolog Lage Larsson.
  - Kan man säga att det finns en speciell vädertyp för Nynäshamn Lage?
  - Det man kan säga om Nynäshamn är att det är väldigt påverkat av havet. Nynäshamn lever verkligen med havet, vilken årstid man än pratar om. Det kalla havet på våren, sjöbrisen på sommaren och det förhållandevis varma havet på hösten. Som kuriosa kan jag nämna att om man går en bra bit utanför öarna, ute till havs i Östersjön, så har man rätt ofta samma temperatur i vattenytan vid midsommar som i november. Åtta till tio grader. Den stora vattenmassan man har där ute är så att säga seg, den går så långsamt att värma upp och kyla ner så att det får denna effekt på vädret i exempelvis Nynäshamn. På våren kan man märka det genom att man hittar is i skrevorna ute på öarna ända in i maj. Och ett äppelträd på ön Landsort blommar två till tre veckor senare än ett äppelträd inne på fastlandet.
  - Skärgårdsbor lyfter ofta fram att skärgården har så soligt väder. Stämmer det?
  - Under sommarhalvåret så drar Nynäshamn stora fördelar av havet. Det svalkar så det aldrig blir sådär riktigt besvärligt varmt. Dessutom trycker sjöbrisen in molnen över land och det blir fler solchanser och man slipper den värsta hettan. Det är sjöbrisen som är orsaken till det soliga vädret. Sjöbrisen kan börja gå igång redan i mars/april, vilket ger soligare väder redan den tiden på året. Det beror på att det då börjar bli drag i solen. Solen värmer ju väldigt lätt upp marken. Hela Södertörn värms upp. Redan på förmiddagen är det rejält varmt. -Nynäshamnsborna märker då att det ganska snabbt bildas kraftiga stackmoln. Men i och med att det då är kallt i vattnet får man en väldigt kraftig temperaturskillnad mellan hav och land. Varmare över land, kallare över havet. Det är det som får igång motorn i sjöbrisen. Då börjar luften från havet strömma in över Nynäshamn. Den kallare luften trycker molnen långt in över Södertörn. Då kan man se hur dessa moln tornar upp sig. Man kan rentav se kraftiga åskskurar långt in över Södertörn, över Södertälje till exempel, medan Nynäshamn ligger i full sol. Havsluften trycker alltså bort alla moln helt enkelt, därför är det generellt sett soligare i skärgården på sommaren.
  -Det kanske inte är lika muntert året om. Vintrarna kan ju vara både heaven and hell, så att säga .
  - Ja, det är väldigt sällan man kan jämföra en vinter med en annan. Vintern i skärgården kan utvecklas till en riktig gråvinter, med lågtryck från Atlanten. Typisk kuststad med fukt, dimma, blåst och kyligt. Men vädret kan också utvecklas till en bra isvinter med kyla. Och kylan hämtar vi nästan alltid från öster, det som man kalla rysskyla alltså. När vintern då först slår till så öser snön ner. Dag efter dag tills det blir så kallt att isen lägger sig och därmed förhindrar fukten att påverka vädret. Då blir det klar gnistrande sol och väldigt fint väder.
  - Förutom att du seglar mycket själv Lage så har du jobbat med att ta fram prognoser till deltagare i såväl Volvo Ocean Race som Gotland Runt. Vad är bra seglarväder egentligen? - Det beror på vem du frågar. De som seglar havskappsegling vill givetvis ha en annan prognos än den som fritidsseglar. När jag är ute och seglar i skärgården tycker jag om dagarna med sjöbris, det vill säga när vi har en högtryckssituation. Då blir skärgården hur fantastisk som helst. Det kan vara 30 grader in över land, och det är ju för varmt för mig. Då har vi 22 till 23 grader ute i skärgården. Sjöbrisen blåser på dagen, vanligtvis mellan fem och sju meter per sekund och det är perfekt för segling. Sen på kvällen lägger vinden av så att man inte behöver trycka ihop sig med alla andra i skyddade vikar, utan man kan söka natthamn nästan var man vill. Skärgården visar upp sin alla bästa sida när vi har en högtryckssituation, då är det helt perfekt.Text: Niclas Sjögren

 • 10 tips i maj


  April och maj är de perfekta månaderna för att både mysa inomhus och vistas utomhus. Varmt te, ta en ridtur i solen, njuta av havsutsikten samtidigt som du badar i en varm pool eller leta efter loppisfynd - allt finns i Nynäshamn och mycket mer.
  Afternoon Tea

  • Nynäs Havsbad
   Välkommen att njuta av afternoon tea fredagar och lördagar i salongerna och barloungen. Här severas nybakade scones med Nynäs Havsbads olika marmelader tillsammans med hembakade små sötsaker samt te och kaffe. Perfekt att träffas med vänner och umgås en stund och njuta av brasans sprakande och se mörkret lägga sig över havet.
   Fredag och lördag klockan 14.00 - 17.00
   Pris: 195 kronor per person
   » Läs mer
  Gå på loppisjaktI Nynäshamn med omnejd finns det gott om fyndplatser.
  » Ladda upp en kartaPDF (PDF-fil, öppnas i nytt fönster)
  Bowla
  Ta med familjen eller vännerna och utmana varandra i en bowlningsmatch! Hos Nynäs Bowling finns åtta bowlingbanor, restaurang, bar och café. Bowlingskor och klot ingår alltid, och för de som vill skruva ned svårighetsgraden finns även rännstaket. På fredag-och lördagskvällar bjuder Nynäs Bowling in till discobowling!
  » Läs merShuffleboard, biljard och dartBar and Burgers har specialiserat sig på ovanstående samt goda hamburgare, läckra milkshakes och annan dryck. Ta med gänget och kör en shuffleboardturnering!» Läs merSimma
  I Ösmo simhall kan alla som vill bada! Anläggningen är nämligen anpassad för funktionsvarierade med bassänglift och hiss till gymmet. Simhallen består av tre olika bassänger - en 25 meters bassäng med fem banor, en mellanbassäng och en småbarnsbassäng. I den stora bassängen är temperaturen 28 grader och i de två mindre kan man simma i varmare vatten - 31 grader.» Läs merRidaI Nynäshamn finns det flera aktörer som erbjuder ridning.
  Här kommer tre av dem:
  • Herrhamra
   Herrhamra Gård erbjuder turridning för både vana och ovana ryttare.
   Alla turridningar är individuella, vilket innebär att det bara är den/de som bokar som rider på turen tillsammans med någon från gården.
   Prisexempel: Turridning 1,5 timme 600 kronor per person
   » Läs mer
  • Rummeltorp
   På Rummeltorp anordnas ponny- och knatteridning. Men även större barn/ungdomar och vuxna är välkomna. Ridpassen är 30 minuter och sker i naturen, som en skogspromenad.
   Prisexempel: En tur kostar 150 kronor och man kan boka dubbelpass om man vill, alltså 60 minuter, som då kostar 300 kronor.
   » Läs mer
  • Stall Idun
   På Stall Idun bor ett litet antal maffiga hästar av sorten Clydesdale. En typisk tur börjar och avslutas i stallet där man hjälps åt med hästarna. Därefter går turen ut i naturen i en timme. Ridturen avslutas med en fikastund.
   Prisexempel: En timmes turridning kostar 750 kronor per person.
   » Läs mer
  Läsa
  På kommunens bibliotek finns det gott om böcker att läsa på plats eller låna hem. Med jämna mellanrum anordnas sagostunder och högläsning för barn och ungdomar samt bokprat och bokcirklar för vuxna. Förutom böcker finns här ett stort utbud av tidningar samt möjlighet att låna dator.» Läs merSe film och livesänd opera
  Biograf Vågen i Folkets Hus Nynäshamn har flera spännande filmer att visa i januari. Vad sägs om följande filmer och livesända operaföreställningar:
  • Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap
   Drama, Romantik.
   Visas: 13/5 klockan 18.00
   Biljettpris: 120 kronor per person
  • Huset vid Havet (Cafébio)
   Drama.
   Åldersgräns: 7 år
   Visas: 14/5 klockan 13.00
   Biljettpris: 100 kronor per person
  • Deadpool 2
   Action, Komedi.
   Åldersgräns: 15 år
   Visas: 16/5 klockan 19.00, 20/5 klockan 19.00
   Biljettpris: 120 kronor per person
  • Solo - A Star Wars Story
   Action, Sci-Fi.
   Visas: 23/5 klockan 19.00, 27/5 klockan 18.00, 30/5 klockan 19.00
  • Askungen
   Visas: 28/4 klockan 19.00
   Biljettpris: 270 kronor per person
  » Läs mer om filmerna och operaföreställningarna samt boka biljetter här:
  www.folketshusnynashamn.se/bio
  www.folketshusnynashamn.se/live-p%C3%A5-bio
  Spa
  • Nynäs Havsbad
   Nynäs Havsbad ligger vackert intill havet, med utsikt mot den öppna horisonten. I Havspaviljongen finns en härlig varm sittpool på bryggan, vedeldad bastu, elbastu samt ångbastu på klippan, inomhuspool med champagnebubbel samt en skön relaxavdelning.
   Pris: Dagspa från 1 350 kronor per person
   » Läs mer
  • Körunda Hotell och Konferens
   Bara en våning ner från lobbyn, mindre än två minuter från rummen ligger relaxavdelningen. Här kopplar du av och njuter. Ta gärna med något gott från baren och ”bara var” en stund.
   • Jacuzzi / bubbelpool
   • Ångbastu
   • Varmbastu
   • Lounge
   • Träningsredskap (mindre gym)
   I mån av plats kan externa gäster betala 295 kronor per person för att få tillgång till relaxavdelningen som är öppen till 21.00. Ring 08-520 390 30 för mer information.
   » Läs mer
  • Skärgårdshotellet
   På Skärgårdshotellet kan såväl boende som externa gäster boka relaxavdelningen. Njut av det varma vattnet i bubbelpoolen, koppla av i bastun och sköna relaxmöbler. Du kan även beställa in väl kylda drycker. Relaxavdelningen är öppen måndag till söndag klockan 10.30 - 22.30.

   Vill du abonnera relaxavdelningen så att du har den för dig själv tillkommer en kostnad för hotellgäster på 95 svenska kronor per person. Är du inte hotellgäst men vill boka relaxen tillkommer en kostnad på 195 svenska kronor per person. Du har då avdelningen för dig själv i 90 minuter.
   » Läs mer
  Brunch

  • Restaurang Kroken
   Söndagsbrunch i havsnära miljö!
   Datum: 20/5 och 17/6 klockan 12.00 - 16.00
   Pris: 275 kronor per person (20 kronor per år för barn till och med 12 år).
   Boka: http://restaurangkroken.se/boka-bord/ eller 08-520 155 20
  • Nynäs Havsbad
   Alla söndagar klockan 11.00 - 14.00 serveras en uppskattad brunch i härlig miljö med vacker havsutsikt.
   Bordsreservation på 08-520 604 00
   Pris: 295 kronor per person, barn 7-12 år 125 kronor, barn 1-6 år gratis.
   » Läs mer


 • Promenadtips


  Båt
  Den perfekta (och mest populära?) promenadvägen i Nynäshamn torde vara Strandvägen, eller som den kallas i folkmun, Ringvägen.

  Denna vackra kustväg slingrar sig utmed klipporna och havet för att mynna ut på Lövhagen.
  Många är väl de som promenerat Strandvägen fram för att ta ett fikastopp på Lövhagens Kaffeservering och sedan promenera vidare mot Hamnvik och Hamnviksvägen. Önskar man utöka promenaden ytterligare kan vi tipsa om att börja promenaden i hamnen.
  Här kommer några tips beroende på hur långt man önskar gå.Gå runt Frejas Holme, sedan längsmed gång- och cykelvägen invid tågspåren, sväng vänster in på Strandvägen och fortsätt ut på Trehörningen. Här hittar du anrika Nynäs Havsbad Spa Hotell och det gamla vattentornet med utsikt över stad och hav.
  Om du önskar gå tillbaka till startpunkten är denna sträcka totalt cirka 4 kilometer.
  Fortsätt tillbaka samma väg som du kom, ta till vänster efter Sofiabron på Strandvägen. Efter cirka 200 meter kommer du till Nynäshamns Hembygdsgård som har flera äldre hus, bland annat Nynäshamns äldsta hus, Luddes stuga, uppkallad efter den sista hyresgästen. Bredvid de gamla byggnaderna hittar du Restaurang Hembygdsgården.
  Fortsätt på Strandvägen och snart ser du de första träningsredskapen. Totalt elva stycken olika träningsredskap finns utplacerade längsmed kusten.
  Ladda gärna ner en beskrivning
  » Instruktioner träningsredskapenPDF (PDF-fil)
  Nu har du kommit fram till friluftsområdet Lövhagen och därmed promenerat cirka 5 kilometer.På Lövhagen finns det en Kaffeservering med vandrarhem och stuguthyrning. En kopp kaffe eller en glass kanske kan passa? Lövhagen passar speciellt den som vill slippa asfalten då här endast existerar grusbelagda vägar och skogsstigar utan motortrafik. Gå till exempel till Knappelskär och/eller Bötet. Nu har du gått totalt cirka 10 kilometer.
  » Ladda ned kartaPDF (PDF-fil)
  Fortsätt på Hamnviksvägen (Strandvägen byter namn vid Lövhagen). Du passerar nu Hamnviksbadet och tar sedan in vänster på Videgatan. Önskar du dig en matbit kan vi tipsa om Sushi Bar och Thai Take Away ett stenkast bort längsmed Hamnviksvägen. Vid Videgatans slut börjar en gång- och cykelväg invid vattnet som mynnar ut på Änggatan. Nu är du nära Chokladhuset, leverantör till Nobel NightCap sedan flera år tillbaka!Efter lite choklad tar du till vänster in på gång-och cykelbanan Nickstastigen. Denna väg mynnar ut vid Nicksta Camping som kan erbjuda uthyrning av ekor, trampbåtar och kanoter, vattenrutschkaneåkning, stadens största sandstrand, hopptorn, minigolf, mat, glass, minilivs, camping, vandrarhem och stuguthyrning. Ta sedan bron över järnvägen och gå mot centrum. Nu har du lyckats promenera hela 15,7 kilometer! Bra jobbat!!!

Dela

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Stockholm
Nynäshamns kommuns logga

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

Tourist Centre

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Just nu har vi följande öppettider:

Öppet alla dagar 09.00 - 18.00.

Nynäshamn Ekokommun
Stockholm
För mobilknapp i topp
 • NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
 • Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
 • Telefon: 08-520 737 00
 • e-post: info@nynashamn.se
 • Aktuella öppettider:
 • Måndag - söndag 9-18