Visit Nynäshamn
Sandstrand med handdukar och badande gäster i vattnet

Bada

Nynäshamn är lika med saltstänkta bad. Havet är alltid nära och du tar dig med enkelhet ett svalkande dopp. Passa även på att upptäcka sötvattnet, i form av fina insjöar, ett spännande badhus och Nynäs Havsbads spaanläggning. Här är några av våra favoriter!

 

Skvallerhamn  (ön Järflottas östra sida)

Klipporna är dramatiskt storslagna och havet är sällan riktigt stilla här ute. Men de dagar under högsommaren då högtrycket ligger stabilt och stackmolnen hopas in över land finns ingen bättre badplats än klipporna på utsidan av Skvallerhamn. Egen båt krävs.

Drottningviken (Strandvägen, "Ringvägen" i folkmun)

Drottningviken är det vackraste med skärgårdsanknytning som kan visas upp på fastlandet. Här är klipporna skönt rundade och här hittar man lätt sin egen skreva att sola i. Vattnet är inte kommunens varmaste men den obrutna horisonten brukar skyla över detta faktum. Strandvägen/Ringvägen är ett populärt vandringsstråk för Nynäshamnarna. Och det är till fots, på inlines eller på cykel du bäst upplever naturen här.

Rassa vikar (Käringboda)

Vattnet är alltid hetast i Rassa. De grunda flikiga vikarna är idealiska för den som gillar varma bad. Här inne är vattnet skyddat från vind och vågor vilket betyder att temperaturen sommartid ofta är åtminstone tre grader högre än utomskärs. Bonus är de höga klipporna varifrån det går alldeles utmärkt att hoppa. Egen båt eller egen bil krävs för att ta sig hit.

Picklahej (Sandskär på sjökortet)

Ytterskärgård eller innerskärgård, klippor eller sandstrand? Det är bara att välja när du landar på Picklahej, eller Sandskär som denna lilla ö heter på sjökortet. Även valmöjlighet till gigantiska grannön Järflotta gör Pickla till en svårslagen pärla. Egen båt krävs för att ta sig hit.

Nickstabadet (Nynäshamns stad)

Om du ska spela tuff och vill att någon ska se dig när du badar och solar och gör höga hopp från 10-metersnivån på hopptornet ska du bege dig till Nickstabadet i Nynäshamn, bara några stenkast från pendeltågsstationerna Gröndalsviken och Nynäs Gård. Detta är Nynäshamns svar på Copacabana, Venice och Waikiki Beach. Här kan man även åka vattenrutschkana och köpa glass. Gå, cykla, åk bil eller ta pendeltåg.

Rangsta (Sorunda)

Rangstabadet i Grimstaviken vid Himmerfjärden är Sorundas populäraste badplats. Viken är skyddad från flera vindriktningar och är en pålitlig varm skön vik. Både gräs och sand plus ett litet hopptorn. Gå, cykla, åk bil eller ta buss.

Muskan (ösmo)

Insjöar har sin alldeles egna charm. Sjön Muskan i Ösmo är ett populärt tillhåll för badsugna som gillar sötvatten. Skön skogsterräng och något av en liten oas. Inte alls långt från golfbanan på Körunda hittar du Muskans bästa badplats. Gå, cykla, åk bil eller ta buss.

Bubblare

Marsta (Stora Vika), Sågviken, Pyttelilla sandstranden vid NSS, första och andra Pumpviken (Lövhagen), Valsviken (Järflotta), Hamnviken, Badberget vid Fågelgatan, Fjättern, Torö Stenstrand, Ören, Knappelskär, Bredmarsviken på Landsort.

För mer badtips kontakta gärna Nynäshamns Besökscenter. 

Nickstabadet. Foto First Camp Nickstabadet

Torö Stenstrand. Foto Johan Gustafsson.

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

Tourist Centre

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Just nu har vi följande öppettider:

18/12 samt 21/12: Öppet 09.00-16.00 med lunchstängt 12.00-13.00

24-27/12: Stängt

28-30/12: Öppet 11.00-16.00

31/12 - 1/1: Stängt

5/1: Öppet 09.00-17.00, stängt för lunch 12.00-13.00

6/1: Stängt

God jul och gott nytt år önskar vi på Nynäshamns Besökscenter & Gästhamn!

För mobilknapp i topp
  • NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
  • Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
  • Telefon: 08-520 737 00
  • e-post: info@nynashamn.se
  • Aktuella öppettider:
  • Alla dagar 8-22


Nynäshamn Ekokommun
Stockholm

NYNÄSHAMNS OFFICIELLA BESÖKSWEBB

NYNÄSHAMNS BESÖKSCENTER
Fiskargränd, 149 81 Nynäshamn
Telefon: 08-520 737 00
e-post: info@nynashamn.se

Stockholm
Nynäshamns kommuns logga